✅ Stil de viață
Alimente pe care putem sa le introducem in congelator

Alimente pe care putem sa le introducem in congelator

Salutare prieteni, astazi vom discuta despre cateva alimente pe care putem sa le congelam fara probleme. Congelatorul nu va strica deloc aceste alimente si acestea se vor pastra perfecte o perioada lunga de timp.

Nucile – Sa zicem ca vrei sa spargi nucile si nu stii cum sa le pastrezi, ei bine, nucile sparte se pastreaza cel mai bine in concelator. Daca ai spart nucile si nu le-ai folosit cateva zile, iti recomandam sa le bagi in congelator si acestea se vor pastra perfecte si bune de consumat chiar si peste o perioada buna de timp.

In cazul in care nu optezi pentru adaugarea lor in congelator, trebuie sa stii ca uleiul din ele poate deveni ranced.

nuci
Nuci

Painea – este un aliment nelipsit din alimentatia noastra de zi cu zi. Insa ce facem daca mergem mai rar la cumparaturi ? Ei bine, painea se pastreaza cel mai bine in congelator si daca nu ne credeti, cumparati o paine de la magazin, lasati-o cateva zile la congelator si o sa observati cat de frageda o sa devina, poate chiar mai buna si mai pufoasa ca atunci cand ati cumparat-o.

paine
Paine

Smantana – chiar daca nu sunt adeptul inghetarii, produsele lactate tolereaza bine congelarea, insa acest lucru nu este valabil pentru laptele proaspat, acesta devine problematic la congelare. Asadar, doar smantana si smantana de casa se pot congela fara probleme, astfel ca daca ai cumparat mai multa smantana dela magazin si te gandesti ca nu ai timp sa o consumi pana la data expirarii, atunci baga smantana la congelator si aceasta se va pastra proaspata.

smantana
Smantana

Condimentele – acestea se pastreaza perfect in congelator. Luati in calcul ca aceste condimente daca stiti ca le depozitati pentru o perioada mai lunga de timp sa le macinati si sa le inghetati intr-un strat subtire.

Si pentru a preveni absorbtia mirosurilor, puteti face urmatoarele. Impartiti ierburile tocate in tavi pentru cuburi de gheata si turnati uleiul de masline. Astfel de cuburi pot fi apoi adaugate la orice fel de mancare.

condimente
Condimente

Galbenusurile si albusurile – Daca o sa cumparati „oua lichide” sau efectiv ramaneti cu ele si nu stiti unde sa le mai folositi, atunci cea mai buna varianta este inghetarea. Cel mai enervant este ca, spre deosebire de ouale din coaja, astfel de amestecuri au o perioada de valabilitate foarte scurta. Prin urmare, cea mai buna cale de iesire este sa le ingheti. In plus, nu isi pierd calitatea dupa dezghetare.

galbenus
Galbenusuri

Untul – se poate congela fara probleme. De preferat sa fie impachetat intr-o folie alimentare si apoi cu folie, acest truc va prelungi semnificativ alimentarea.

Cascaval ras – Pentru comoditate, puteti rade mult cascaval deodata si il puteti congela, pentru a il putea folosi mai tarziu. In plus, pentru a prelungi durata de valabilitate a unei bucati de cascaval, aceasta poate fi si congelat. Atat soiurile tari, cat si cele moi sunt potrivite pentru acest lucru.

Delicatese din carne – Orice delicatese din carne gata preparata se preteaza bine si la congelare. In acelasi timp, daca sunt pretaiate, se vor dezgheta in cel mai scurt timp la temperatura camerei. Si vor fi mereu gata pentru micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *