✅ Stil de viață
10 Obiceiuri proaste care te face să îmbătrânești mai repede

10 Obiceiuri proaste care te face să îmbătrânești mai repede

La fel ca mulți cititori, încerc din răsputeri să am grijă de sănătatea și aspectul meu. Multe obiceiuri care trec neobservate în tinerețe duc la îmbătrânire rapidă și probleme de sănătate la vârsta adultă. Iată o listă de obiceiuri proaste de care trebuie să scapi încă de când ești tânăr.

1. Nu te protejezi de soare.

Vara, primim o cantitate suficientă de radiații ultraviolete, ceea ce duce, printre altele, la îmbătrânirea rapidă a pielii. În plus, dacă nu utilizați o protecție solară corespunzătoare, atunci aveți șanse crescute de a face cancer de piele, da, ați citit bine, cancer de piele. Ghici care este a doua-treia cea mai frecventă cauză de deces pentru populație? Pe primul loc sunt bolile de inima, pe al doilea cancer.

Încearcă să cumperi protecție solara încă din timpul iernii, asta pentru ca vara prețurile sunt astronomice.

soare
SOARE

2. Bei in fiecare zi cafea

Pe măsură ce îmbătrânești, consumul zilnic de cafea îți poate agrava starea pielii. Dacă puteți, înlocuiți băutura de dimineață cu o ceașcă de ceai verde ar fi perfect. Cred ca acest lucru este valabil cu orice aliment, daca îl iei in fiecare zi timp de 30 de ani, nu te mai aștepta la minuni.

3. Dormit pe fața de pernă greșită

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai sensibilă. Prin urmare, chiar și un astfel de fleac ca o față de pernă poate afecta în mod semnificativ aspectul. Alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine. Bumbacul sau mătasea organică fără pesticide pot fi o alegere bună. În plus, costul lor nu este prea diferit de opțiunile obișnuite.

4. În fiecare zi te compari cu alte persoane

Te trezești cu ochii în telefon și te compari cu ceilalți de pe rețelele de socializare, care în esență pot fi mai nefericiți ca tine. Mai vezi o postare de la un lautar celebru pe yaht, mai vezi pe unul ca gestioneza un business de succes si a facut zeci de mii de euro, mai vei ca si-a luat Ion mașină și tu mereu pare că ești in aceeași oala. Deci? Nu te mai compara cu nimeni. Trezește-te diminața, ascultă o muzică bună, bea un ceai și cu siguranță în timp te va ajuta.

5. Crezi ca dantura nu este importanta?

Dintii nostri sunt printre primii care dau semne de varsta. Dacă ai grijă de ei, vizitează regulat medicul stomatolog, folosește ață dentară și clătește, vei arăta și te vei simți mult mai tânăr.

Dantura
Dantura

6. Nu îți ignora sănătatea mintală

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Când simți o sănătate mintală proastă, mergi la medic și nu mai amâna. Daca ne plângem unul altuia că ceva doare, dar nu vorbim niciodată despre depresie, anxietate sau gânduri obsesive, nevroze. Dar acestea sunt exact aceleași boli ca, de exemplu, un ulcer sau diabet, care nu vor dispărea de la sine. Și nu sunt cauzate de „caracterul nostru slab”, ci de o încălcare a proceselor chimice din organism. Dacă vă simțiți deprimat timp de două săptămâni, consultați-vă medicul.

7. Consumi prea multe alimente de tip fast food sau prăjeli, zahar etc.

Acesta este un punct evident, dar cred că nu va fi de prisos să îl repet. O cantitate mare de zahăr în produse, precum și alimente procesate înseamnă exces de greutate – toate acestea duc la îmbătrânire rapidă și probleme de sănătate.

8. Nu utilizezi ochelari de soare

Dacă nu aveți obiceiul de a purta acest accesoriu într-o zi însorită, atunci ar trebui să vă reconsiderați acest articol. Ochelarii de soare vă protejează nu numai ochii de radiațiile ultraviolete, permițându-vă să mențineți o vedere clară mai mult timp, ci și pielea delicată din jurul ochilor.

Ochelari de soare
Ochelari de soare

9. Nu ai un hobby

Când avem multe treburi prin casă, uneori nici nu te gândești la un hobby, nu mai rămâne deloc putere. Medicii spun însă că cei care se angajează în hobby-ul lor preferat, conform statisticilor, se îmbolnăvesc mai puțin, merg la medici și consumă mai puține medicamente.

10. Stai mult timp la computer

Statisticile arată că mai mult de jumătate dintre cititorii acestei pagini o vizualizează de pe un computer. Această fereastră minunată către lume poate deveni inamicul tău. Dacă stați incorect, atunci aceasta este o sarcină foarte mare pe coloana vertebrală. Asigurați-vă că luați pauze și urmăriți-vă postura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *